Interijeri i namještaj
online magazin za ugodniji životni prostor
 
Planiranje kuhinje

Ukoliko planirate napraviti novu kuhinju za vaš životni prostor biti će potrebno dosta planiranja prije nego uistinu krenete u realizaciju novog kuhinskog prostora.

Nevažno mijenjate li postojeću kuhinju novom ili tek po prvi puta postavljate kuhinju i kuhinjski namještaj preporučamo da ukoliko je moguće odmahsve izmjenite. Nikada ne ispadne dobro kada stari kuhinjski namještaj kombinirate novime zato je važno da kuhinju napravite novu u potpunosti.

Jasno je da svaki prostor u interijeru ima neke dijelove koje valja poštivati kao što su vrata i prozori, no ponekad se i neke druge preprekenađu na putu prilikom opremanja i uređenja interijera. Odvod i dovod vode, stepenice, razna povišenja, ćoškovi pa ponekad čak i sami zidovi jasno nam diktiraju raspored prostora, no uvijek postoje barem dvije kombinacije postavljanja kuhinjskih elemenata. Raspored kuhinje najbolje ćete postaviti ukoliko raspored kuhinjskih elemenata prilagodite vlastitim potrebama. Pokušajte si vizualizirati prostor te kako će izgledati vaša nova kuhinja kada sve bude na svome mjestu,razmislite o svemu i pokušajte doći do što više kombinacija kako biste raspored u potpunosti prilagodili vama i vašim potrebama.

Velika većina ljudi kreće s uređenjem kuhinje od vodovodnih cijevi i sudopera, jer rijetko tko se odvaži premjestiti dovod i odvod vode iako to najčešće i ne predstavlja veliki problem za izvesti. Ukoliko biste željeli cijevi za odvod i dovod vode na nekom drugom zidu predlažemo da svakako pozovete vodoinstalatera u vaš dom kako bi mogao procjeniti može li se to izvesti i koliko bi to koštalo. Dobro je ukoliko u prostoriji nije postavljen završni pod keramičke pločice ili laminat, jer tada imate puno više šansi za relativno lako prjemještanje vodovodnih cijevi na bilo koji zid u prostoriji. Kada definirate gdje će i kako biti postavljen sudoper krenite u planiranje ostalog dijela prostora.

Prozori i vrata predstavljaju ponekad problem pri uređenju kuhinje, no naravno i oni se ponekad mogu smanjiti, suziti ili povečati ovisno o vašim potrebama. Iako takve akcije prilikom uređenja kuhinje možda iziskuju dodatna financijska sredstva, osjećaj zadovoljstva koji ćete dobiti prilikom boravka u tako uređenoj kuhinji je neprocjenjive vrijednosti.

 
 

O S T A L I

T E K S T O V I:
Kuhinje
Uređenje moderne kuhinje
Kuhinje po mjeri
Planiranje kuhinje
 

 

uređenje doma
uređenje stana
uređenje kuće
bojanje zidova
zavijese
cvijeće
rasvjeta
ukrasni kamen

eksterijeri
uređenje dvorišta
uređenje vrta
betonska galanterija
terase i balkoni
vrtovi
fasade

kuće
montažne kuće
drvene kuće
pasivne kuće
niskoenergetske kuće
obiteljske kuće
vikendice
kuće prizemnice