Interijeri i namještaj
online magazin za ugodniji životni prostor
 


Kuhinje

Kuhinja je prostorija u kojoj svi ukućani provode dosta vremena ne samo radi jela već i radi nekih drugih aktivnosti. Bilo da je velika, mala ili uklopljena u neku drugu prostoriju, uvijek prilikom uređenja treba voditi računa da zadovolji sve potrebe kako bi mogli nesmetano kuhinju koristiti za kuhanje, druženje ili štogod drugo. Kako se kuhinja koristi najviše za pripremu hrane, važno je na najbolji mogući način iskoristiti radni prostor i napraviti kvalitetnu organizaciju prostora da kuhinja bude što bolja i prihvatljivija.

Važno je voditi računa o rasvjeti te je svakako dobro i preporučljivo postaviti jaču rasvjetu, a nezaobilazna je i rasvjeta ispod visećih elemenata koja dodatno osvjetljava radnu ploču i sudoper. Plohe za pripremu hrane trebaju biti pristupačne sa svih strana, a pribor za obradu hrane mora biti uvijek na dohvat ruke. Iznad ploče za kuhanje potrebno je organizirati kvalitetan sustav odzračivanja i postaviti napu koja će mirise nastale pripremom hrane izvesti van iz kuhinje.

Nezaobilazni dio svake kuhinje u posljednje vrijeme su i perilice posuđa koje osim što vam olakšavaju pospremanje i pranje posuđa, štede energiju i vodu koja se inače više troši klasičnim ručnim pranjem.

Današnji trendovi nalažu uporabu ravnih jednostavnih linija pri dizajnu kuhinja i kuhinjskih elemenata. U trendu je i horizontalna postava donjih elemenata, što je najbolje vidljivo u dubokim ladicama koje zbog svojih dimenzija ne zauzimaju potreban prostor, a u mnogočemu uvelike olakšavaju odlaganje pribora i posuđa.

Ovdje smo pripremili kratki video u kojem možete poledati neke modele kuhinja i potražiti neke ideje za uređenje kuhinje.

O S T A L I Č L A N C I:
Uređenje moderne kuhinje
Kuhinje po mjeri
Planiranje kuhinje

 


 

uređenje doma
uređenje stana
uređenje kuće
bojanje zidova
zavijese
cvijeće
rasvjeta
ukrasni kamen

eksterijeri
uređenje dvorišta
uređenje vrta
betonska galanterija
terase i balkoni
vrtovi
fasade

kuće
montažne kuće
drvene kuće
pasivne kuće
niskoenergetske kuće
obiteljske kuće
vikendice
kuće prizemnice